skip to Main Content
Hotjar

Zo gebruik je Hotjar

Hotjar is een fantastisch hulpmiddel voor bedrijven die willen weten hoe ze hun website kunnen verbeteren, zowel voor bezoekers als qua prestaties. Hotjar geeft je veel statistieken en gegevens over hoe mensen je website gebruiken. Die kun je gebruiken om je website beter te maken en je doelgroep beter te begrijpen. Maar hoe gebruik je Hotjar nou echt?

Om te beginnen moet je Hotjar installeren op je website. Dit kan gedaan worden door een kleine code op je website te plaatsen. Nadat Hotjar is geïnstalleerd, kun je direct beginnen met het verzamelen van gegevens. Hotjar levert verschillende hulpmiddelen die je helpen begrijpen hoe je website beleefd wordt door je gebruikers. Dit omvat onder andere heatmaps, session-opnames, formulieranalyses en feedback-enquetes.

Met heatmaps kun je zien waar je gebruikers op je website op klikken, wat ze interessant vinden en waar ze eventueel tegen problemen aanlopen. Session recordings laten je de acties van specifieke gebruikers zien, zodat je precies kunt zien hoe ze met je website omgaan. Formulier-analyses laten zien hoe goed je formulieren werken, waar gebruikers tegenaan lopen en hoe je dit kunt verbeteren. Feedback-enquêtes geven je de mogelijkheid om rechtstreeks feedback te verzamelen van je gebruikers.

Als je Hotjar gebruikt, kun je de prestaties en gebruikerservaring van je website verbeteren door inzicht te krijgen in hoe gebruikers met je website omgaan. Hotjar is een krachtig hulpmiddel om je website te verbeteren en het is makkelijk te installeren. Als je serieus bezig bent met het verbeteren van de prestaties en gebruikerservaring van je website, dan is Hotjar dus de tool die je nodig hebt.