skip to Main Content
Colorscan-Beverwijk

Tips voor het inzetten van UGC in jouw marketingstrategie

Wat was UGC ook alweer? Laat me je even bij brengen;UGC staat voor user-generated content. Oftewel content die jouw klanten zelf maken en delen. Op die manier komen jou marketingboodschappen geloofwaardiger over en krijgen potentiële klanten een betrouwbaar beeld van wat ze kunnen verwachten. Hieronder vind je een aantal tips voor het inzetten van UGC in jouw marketingstrategie.

Moedig jouw klanten aan om content te maken en te delen: Dit kan bijvoorbeeld door wedstrijden of acties te organiseren waarbij klanten UGC kunnen maken en delen.

Gebruik UGC op jouw website en social media: UGC kan worden gebruikt op jouw website, maar ook op jouw social media-kanalen. Dit kan bijvoorbeeld door het delen van klant reviews of foto’s van klanten die jouw producten gebruiken.

Zorg voor kwalitatief goede UGC: Het is belangrijk om kwalitatief goede UGC te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door het selecteren van de beste reviews of foto’s en video’s die het meest geschikt zijn voor jouw merk en jouw doelgroep.

Geef credit aan de makers van UGC: Het is belangrijk om de makers van UGC te erkennen en te bedanken. Dit kan bijvoorbeeld door het delen van hun content en ze te taggen of een shoutout te geven op social media.

Dus waar wacht je nog op? Maak gebruik van de kracht van jouw klanten en zet UGC in jouw marketingstrategie. Het kan jouw merk op een unieke manier promoten en nieuwe klanten aantrekken. Neem nu contact op om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf!